// FIXME
src="https://www.facebook.com/tr?id=463136325134908&ev=PageView
&noscript=1"/>
Schimbarea uleiului și a filtrului | Nifestcom

Versiunea Romana este în proces de prelucrare. Ne cerem scuze.

Schimbarea uleiului și a filtrului

Schimbarea uleiului și a filtrului

ÎNLOCUIREA FILTRULUI DE ULEI

ÎNLOCUIREA FILTRULUI DE ULEI

Serviciul auto efectuează înlocuirea filtrelor de ulei ale motoarelor și transmisiilor pe orice autovehicul. Înlocuirea filtrului de ulei se produce împreună cu înlocuirea uleiului motorului.

Unii proprietari de automobile nu efectuează această procedură de fiecare dată – ci o dată la două înlocuiri de ulei.

Având în vedere prețul filtrului de ulei și repararea efectelor înlocuirii întârziate, vă recomandăm să schimbați filtrul de ulei de fiecare dată când schimbați uleiul.

Acest lucru va crește durabilitatea pieselor motorului.

Apelând la serviciul nostru auto, puteți aduce filtrul de ulei cu dvs. Dacă nu aveți dorință sau posibilitate – personalul nostru vă va oferi un filtru la un preț rezonabil.

Schimbarea uleiului și a filtrului
Schimbarea uleiului și a filtrului

ÎNLOCUIREA FILTRULUI DE AER

ÎNLOCUIREA FILTRULUI DE AER

Filtrul de aer se schimbă în medie de 2 ori pe an. O dată-în timpul verii, după ce resturile de nisip împrăștiate în timpul iernii vor fi îndepărtate de pe drumuri și vor înflori plantele care dau polen și puf. A doua oară-iarna, înainte de începerea înghețurilor.

Schimbarea uleiului și a filtrului

Desigur, acesta este un indicator mediu, deoarece mașinile sunt exploatate în condiții diferite. Se recomandă verificarea filtrului de aer la fiecare 10-15 mii de kilometri, de exemplu, în timpul lucrărilor de înlocuire a uleiului.

Dacă filtrul este înfundat, atunci este mai bine să îl schimbați.

Unii proprietari de automobile încearcă să curețe filtrul în loc să îl înlocuiască. Nu vă recomandăm să faceți acest lucru, deoarece este imposibil să curățați complet filtrul de aer, însă structura acestuia poate fi deteriorată cu ușurință. Un astfel de filtru nu va mai funcționa în mod corespunzător.

Particulele mici de praf vor intra totuși în motor. Filtrul de aer poluat duce la creșterea consumului de combustibil și la dinamica lentă a automobilului. Prin urmare, verificați și înlocuiți filtrul de aer al automobilului în timp util.

Schimbarea uleiului și a filtrului

ÎNLOCUIREA FILTRULUI DE SALON

ÎNLOCUIREA FILTRULUI DE SALON

Înlocuirea filtrului de salon este o procedură foarte importantă pentru confortul și siguranța conducerii. Serviciul Auto efectuează înlocuirea filtrului la orice automobile japoneze și importate.

La unele automobile accesul la filtru este destul de ușor pe când, există cazuri, când această procedură este destul de dificilă. Dar asta încă nu e tot. Uneori, filtrul de salon se află sub izolare fonică și un capac bine închis. La demontarea filtrului, există o mare probabilitate de a rupe niturile din plastic, de a deteriora capacul sau izolația fonică. În perioada rece, probabilitatea deteriorării pieselor din plastic este de aproape o sută de procente.

Nu se recomandă spălarea filtrului de salon. Spălarea completă nu va fi posibilă iar, sub acțiunea apei, forma și structura celulelor vor fi distruse.

Din cauza pierderii formei, filtrul nu se va mai potrivi bine pe pereți și va permite trecerea prafului și a gazelor de eșapament.

Se recomandă înlocuirea filtrului de salon la fiecare 10-15 mii de kilometri sau cel puțin de două ori pe an. De asemenea, ar trebui să înlocuiți filtrul imediat după achiziționarea automobilului.

Filtrul înfundat interferează cu funcționarea normală a încălzitorului, a aparatului de aer condiționat și a controlului climatizării. De asemenea, există o aburire mai puternică a geamurilor, care afectează siguranța deplasării.

Există două tipuri de filtre de salon: de cărbune și hârtie. Primul este mai scump, dar și mai funcțional. Este capabil să neutralizeze mirosurile lichidului de spălare și a gazelor de eșapament.

Schimbarea uleiului și a filtrului

Contactați un specialist autorizat