// FIXME
src="https://www.facebook.com/tr?id=463136325134908&ev=PageView
&noscript=1"/>
Diagnosticarea și repararea motoarelor | Nifestcom

Versiunea Romana este în proces de prelucrare. Ne cerem scuze.

Diagnosticarea și repararea motoarelor

În timpul exploatării automobilului, proprietățile sale de lucru se înrăutățesc treptat datorită uzurii pieselor, precum și coroziunii și distrugerii materialului din care sunt fabricate. Apar defecțiuni care sunt eliminate în timpul întreținerii tehnice și a lucrărilor de reparații.

Un vehicul care îndeplinește toate cerințele documentației de reglementare și tehnice este considerat a fi viabil. Un automobil funcțional, spre deosebire de cel viabil, trebuie să îndeplinească doar acele cerințe, a căror performanță vă permite să îl utilizați conform destinației fără amenințarea siguranței în trafic. Deteriorarea automobilului se consideră trecerea acestuia într-o stare defectuoasă, dar funcțională; trecerea la o stare nefuncțională se numește eșec.

Reparația reprezintă un complex de operațiuni în vederea restabilirii funcționării sau a operabilității pieselor și restabilirii resurselor pieselor și a părților componente ale acestora.

Necesitatea și oportunitatea reparației automobilelor sunt condiționate, în primul rând, de inegalitatea componentelor lor (unități de asamblare și piese). Se știe că este imposibil de a crea un automobil, cu rezistență egală, toate piesele cărora ar ieși din funcțiune simultan și ar avea aceeași durată de viață. Prin urmare, în timpul funcționării, vehiculele sunt supuse unei întrețineri periodice și, dacă este necesar, reparații curente (RC), care se efectuează prin înlocuirea pieselor și detaliilor individuale. Acest lucru vă permite să păstrați automobilul într-o stare tehnică bună.

Reparația curentă ar trebui să ofere o performanță garantată a mașinii pe termen până la următoarea reparație planificată, iar acest kilometraj ar trebui să fie cel puțin rulat până la următoarea inspecție tehnică-2. În cazul unei defecțiuni, se efectuează o reparație curentă neprogramată, în care piesele și unitățile de asamblare sunt înlocuite sau reparate în cantitatea determinată de starea tehnică a vehiculului.

Reparația capitală ar trebui să asigure o funcționare și o resursă completă (sau aproape completă) a unei mașini sau a unei unități prin restaurarea și înlocuirea oricăror unități și piese de asamblare, inclusiv a celor de bază.

Diagnosticarea și repararea motoarelor

Diagnosticarea și repararea motoarelor

DIAGNOSTICAREA ȘI REPARAREA MOTOARELOR

Automobilul modern reprezintă o construcție complexă a diferitor mecanisme și componente, controlate nu numai de conducătorul auto, ci și de computerul de bord, care include controlul funcționării sistemelor principale ale automobilului și alertarea în timp util a defecțiunilor acestora.

 În cazul în care există suspiciuni privind defectarea unei anumite părți/piese, este adesea necesară o diagnosticare computerizată a motorului sau a altor componente, care poate fi efectuată la centrul de servicii auto Nifestcom.

Motorul reprezintă cea mai importantă unitate de lucru a oricărui automobil, deci diagnosticul său este extrem de important. De regulă, pentru astfel de lucrări sunt utilizate scanere specializate pentru comercianți, cititoare portabile și dispozitive multifuncționale.

Datorită capacităților echipamentului cu software modern, puteți diagnostica cu precizie modificările în funcționarea motorului și în alte componente ale vehiculului. Atunci când se detectează o defecțiune sau funcționarea incorectă a motorului, echipamentul va da un semnal pe afișaj, ceea ce va ajuta meșterul să vadă direcția și gradul de defectare a unei anumite piese.

În ciuda calității și preciziei înalte a muncii, în centrul de servicii auto Nifestcom prețul pentru diagnosticarea motorului este destul de accesibil. Vă puteți asigura de acest lucru dacă consultați unul dintre managerii noștri prin telefon.

Diagnosticarea și repararea motoarelor
Diagnosticarea și repararea motoarelor

Avantajele diagnosticării pe calculator motorului la compania noastră

AVANTAJELE DIAGNOSTICĂRII PE CALCULATOR MOTORULUI LA COMPANIA NOASTRĂ

Centrul de servicii auto „Nifestcom” este specializat în diagnostica și repararea automobilelor mărcilor japoneze și coreene. Indiferent de volumul motorului pe care îl are automobilul dvs. și a tipului de transmisie, apelând la serviciul nostru pentru a determina cauza defecțiunii, puteți fi siguri că lucrarea se va face în mod corespunzător, rapid și corect.

Diagnosticarea pe calculator a sistemelor motorului este una din cele mai solicitate servicii la serviciul nostru auto. Cu fiecare generație de automobile, motoarele sunt echipate cu tot mai multe caracteristici suplimentare, îmbunătățind astfel specificațiile sale tehnice. Cu toate acestea, împreună cu avantajele evidente ale inovațiilor tehnice, acest lucru creează anumite dificultăți în cazul unei necesități de reparații. Foarte des, fără utilizarea echipamentelor IT moderne, chiar și un meșter experimentat nu poate găsi cauza exactă a unei defecțiuni.

Centrul de servicii „Nifestcom” efectuează repararea și întreținerea profesională a motoarelor pe benzină și diesel de diferite mărci și modele, an de fabricație.

Dacă întâmpinați probleme de funcționare a motorului, atunci este necesar să diagnosticați motorul. Specialiștii noștri vor diagnostica motorul automobilului dvs., și în baza rezultatelor obținute deja vă vor oferi sfaturi privind repararea acestuia. Pe baza diagnosticării se determină natura problemei, durata și costul reparației.

Un motiv pentru a efectua un diagnostic poate fi:

Diagnosticarea și repararea motoarelor

Supraîncălzirea motorului.

Creșterea consumului de combustibil.

Pierderea puterii motorului.

 

Diagnosticarea și repararea motoarelor

Turația motorului plutește.

Zgomote străine în motor.

Din țeava de eșapament a apărut un fum dens.

 

Diagnosticarea și repararea motoarelor

Consumul crescut de ulei de motor.

Creșterea nivelului de ulei în motor.

Funcționarea instabilă a motorului.

Dacă se detectează cel puțin unul dintre defectele listate, ar trebui să efectuați imediat diagnosticarea motorului. În centrul nostru de servicii auto puteți efectua, de asemenea, diagnosticarea motorului automobilului înainte de a-l cumpăra sau după un accident.

În cazul reparațiilor capitale de motoare, este necesară prezența unor echipamente speciale, a dispozitivelor pentru demontarea și asamblarea motoarelor, precum și a mecanicilor auto de înaltă calificare pentru repararea motoarelor diesel și pe benzină. La întreprinderea noastră, în acest scop, este alocat un atelier separat pentru reparația motoarelor, angajații și echipamentele cărora îndeplinesc toate cerințele de standardizare.

Contactați un specialist autorizat